NAPRAVITE NALOG

*

*

*

*

*

*

ZABORAVILI STE LOZINKU?

*

5 boja koje dominiraju svetom dizajna u 2017. godini

5 boja koje dominiraju 1 Moderan dizajn podrazumeva savremeni senzibilitet i elegantnu jednostavnost, što doprinosi prijateljskom i intimnom životnom prostoru. Boje su jako važne, a istraživanje je pokazalo da one utiču na naše ponašanje, izazivajući različita emocionalna stanja.

 

Ovo su boje koje su totalno trendi u ovoj godini:

 

 

 

1. Plava za rashlađujući učinak. Ova boja reflektuje mir i harmoničnu sigurnost. Asocijacije koja ova boja budi kada ušetate u dom u kome preovlađuje ova boja jesu: kreativnost, sloboda, stabilnost. Odličan je komplement prirodnim bojama sive i zelene i lepo se slaže sa pastelnim bojama. Plava boja se vezuje za smirenost, snagu i integritet bez kompromisa. Komadi nameštaja u ovoj boji mogu biti umirujući i uzbudljivi, a raznovrsnost ove boje nudi beskonačan niz kreativnih opcija.

 

 

2. Braon je boja komfora. Ostavlja utisak čvrstinei intimne porodične topline. Ukoliko braon boju iskombinujete sa drugim bojma, vaš dom nikako neće biti konvencionalan i monoton. U kombinaciji sa svetloplavom nijasnom totalno će osvežiti vaš dom, a spoj zelene i braon ima za cilj potpunu relaksaciju. U kombinaciji sa ljubičastom, daje elegantan izgled enterijeru. Ova boja je prirodna i topla neutralna boja i, budući da je mnogo ima u prirodi, zasigurno će u vaš dom i uneti neprocenjivu harmoniju prirode.

 

 

3. Crvena, jer uzbuđuje. Ova boja je krajnje temperamentna i njena uloga u svetu dizajna jeste da istakne određene elemente, budeći u isto vreme najintenzivnija osećanja. Crvena naročito oživljava prostor. U kombinaciji sa zelenom predstavlja savršen spoj za opremanje dečijih soba. Krajnju sofisticiranost crvena boja pruža u spoju sa crnom bojom, a sa žutom ukazuje na smelost. Uostalom, crvena je i boja vina, tako da nema greške ukoliko se odlučite za ovu boju.

 

 

4. Narandžasta = akcija! Energična boja asocira na koncentraciju, budnost, druželjubivost i entuzijazam. Unosi u prostor sunčev sjaj i tropsku toplinu. Ova topla boja podstiče mentalne aktivnosti ljudi koji borave u prostoru u kome dominira ova boja. Ističe najvažnije elemente dizajna mnoštvom nijansi: od boje ćilibara, breskve do koralnih nota. Stručnjaci kažu da ovu boju za svoj prostor biraju osećajne i uspešne osobe. Odlično se uklapa sa belom, bež i žutom bojom, dajući poseban šmek ambijentu.

 

 

5. Ljubičasta za odmeren luksuz. U davnini, ovaj pigment je bio veoma skup, pa su odeću ove boje nosili samo najimućniji ljudi, i to uglavnom plemići. Zbog toga se možda ova kraljevska boja danas povezuje sa bogatstvom i određenim položajem, ali i sa maštom, mudrošću i prefinjenošću. Ljubičasta kombinuje stabilnost plave i energiju crvene boje. Ova boja daje prostoru ekstravagantnost, a svetlo ljubičasta romantičnu notu. Ovo je inače Kleopatrina omiljena boja, a Ričardu Vagneru, nemačkom kompozitoru, soba u ljubičastoj boji budila je i održavala inspiraciju.

 

 

Tim preduzeća Jelofina već godinama oprema enterijere i proizvodi nameštaj iz velike posvećenosti i ljubavi prema ovom poslu. Vrhunski kvalitet izrade, specifičan stil, praćenje svetskih trendova, originalna rešenja samo su neke od osobina koje izdvajaju proizvode Jelofina od ostalih konkurenata. Ono što je naročito važno jeste mogućnost izrade 3D plana po vašoj želji, uz savete naših stručnih arhitekata. A ono što možete sasvim sigurno očekivati jeste identično ostvarena početna zamisao u vašem prostoru.

Izaberite i vi boju koja najviše odgovara vašem senzibilitetu, a Jelofina će ispuniti svaku vašu želju po meri koja najviše bude vama odgovarala.

 

+38134356680
Bul. Kraljice Marije 54N, Kragujevac (Smallville)
office@jelofina.rs

+381692920014
Dimitrija Katića bb, Svilajnac (preko puta stare Hitne)
svoffice@jelofina.rs

TOP