Projektovanje
DO JELOFINA KUHINJE U 3 JEDNOSTAVNA KORAKA
Kada se odlučite da je vreme da svoju staru kuhinju zamenite novom, pred Vas se postavljaju mnoge dileme...
Kakva mi je kuhinja potrebna? Od kojih materijala? Kako bi trebala da izgleda? Da li je važnije da bude lepa ili funkcionalna?
Mnogo Vas je u zabludi da je za kuhinju urađenu po Važim željama i po meri portebno izdvojiti pravo malo bogatstvo, kao i da je tako nešto gotovo nemoguće naći u Srbiji. Jelofina se potrudila da svojom poslovnom politikom promeni pristup izradi kuhinja kod nas. Gotovo neograničena mogućnost kombinovanja i potpuna otvorenost za Vaše predloge, a uz pomoć i vođstvo naših enterijerista dovešće Vas do Vaše unikatne dizajnerske kuhinje, a sve po veoma razumnim cenama.
Potrebno je samo da pratite ovo uputsvo i kroz 3 jednostavna koraka ubrzo ćete moći da se prepustite kulinarskim čalorijama u svojoj Jelofina kuhinji dizajniranoj samo za Vas...
KORAK 1: MERENJE
Put do Vaše savršene kuhinje počinje uzimanjem mera. Pažljivo uzimanje mera će Vam možda potrošiti malo više vremena, ali će se trud na kraju isplatiti, jer ćete dobiti kuhinju koja će se savrđeno uklopiti Vaš prostor. Dajte sebi dovoljno vremena za merenje i budite strpljivi. A evo i kako da to uradite:
prilikom merenja kuhinja vodi se računa o četiri važna faktora:
- dimenzije kuhinje;
- dimenzije elemenata;
- pozicije elemenata;
- pozicije ugradne i samostalne bele tehnike.
Prilikom premeravanja i formiranja osnovne skice kuhinje uzimaju se sledeće dimenzije: dužina donjih elemenata, dužina gornjih elemenata, visina donjih elemenata, visina gornjih elemenata, visina plafona, visina pločica i sl. Tom prilikom se obraća pažnja na pozicije mokrog čvora u kuhinji, aspiratorskog odvoda kao i na pozicije utičnica. Tačne pozicije dovoda vode, odvoda vode i utičnica deo su detaljnog premeravanja. Nakon premeravanja definišu se dimenzije elemenata na osnovu raspoloživog prostora. Dimenzije se uzimaju u milimetrima ili centimetrima.
NAPOMENA: pozicije postojećih utičnica u kuhinji ne moraju ograničavati dizajn kuhinje (iste se mogu premostiti ili premestiti pre montiranja kuhinje).
KORAK 2: DIZAJN
Kada imate dobre mere vreme je da počnete da uobličavate svoje ideje. Postoje mnoge stvari o kojima treba razmišljati, od toga gde staviti frižider, a gde šporet, do toga koliko Vam je fioka zaista potrebno. Zato su tu naši dizajneri da Vam pomognu da se snađete u toj šumi informacija, ideja i predloga i da se odlučite za nešto što bi predstavljalo idealno rešenje za Vas. Potrudićemo se da za Vas kreiramo kuhinju u kojoj ćete uzivati i koja će ulepšati vaš dom, ali pre svega koja će biti funkcionalna i podići upotrebnu vrednost Vašeg stambenog prostora.
Kada planire svoju novu kuhinju najbolje je da organizujete radne zone i iskombinujete željene elemente po njima. Računajte da postoje tri osnovne radne zone i to:
- Prostor za skladištenje namirnica (ostavski elementi, frižider, zamzivač);
- Pranje (sudopera, mašina za pranje posuđa);
- Kuvanje (rerna, ploča za kuvanje).
Ovakva organizacija prostora u Vašoj kuhinji olakšaće Vam njeno korišćenje i stvoriti Vam idealne preduslove za spremanje obroka u kojima ćete uživati.
Kada ste dobro proučili mogućnosti ostalo je samo da opdaberete i prepustite našim dizajnerima da osmisle način kako da ostvare Vaše ideje.
KORAK 3: IZRADA, ISPORUKA I MONTAŽA
Nakon što kuhinja izađe iz proizvodnih pogona dopremićemo je do Vašeg doma i montirati upravo po Vasoj zamisli. Ostalo je na Vama, potrebno je samo da počnete da koristite Vašu novu Jelofina kuhinju.